U bent hier

Woonzorgproject de Brabander te Tielrode

Woonzorgproject de Brabander te Tielrode

In het groene Tielrode, een deelgemeente van Temse, bevindt zich het woonzorgproject de Brabander van WoonAnker Waas.

Het woonzorgproject omvat in totaal 44 appartementen waarvan:

  • 30 flats met ondersteuning waarvan 4 flats met 2 slaapkamers en 26 flats met 1 slaapkamer
  • 9 bejaardenflats in samenwerking met Huize Vincent waarvan 2 flats met 2 slaapkamers en 7 flats met 1 slaapkamer
  • 5 gewone appartementen voor begeleid wonen in samenwerking met VZW De Klokke.

De site “de Brabander” bestaat uit de voormalige Mouterij die volledig gerenoveerd is en waarbij een nieuw bouwvolume werd gecreëerd.

De flats met ondersteuning beschikken over een oproepsysteem waarbij in samenwerking met Huize Vincent beroep kan gedaan worden op crisis- en overbruggingszorg. Net zoals voor de flats met ondersteuning zijn de seniorenappartementen voorbehouden voor 65-plussers. Ze zijn geknipt voor wie in alle veiligheid zelfstandig wil wonen, maar indien nodig toch wil rekenen op deskundige zorg. Net als thuis woont u er in alle onafhankelijkheid en geniet u er alle privacy.

Er werd getracht het groenkarakter van de site te behouden en te versterken. De grootste krachtlijnen van het terrein werden als uitgangspunten vooropgesteld: het uitzicht op de dijk met het achterliggende natuurgebied en het groene karakter van de site. De nieuwbouw is zodanig georiënteerd dat alle bewoners van de flats uitzicht hebben op het achterliggende overstromingsgebied of de binnentuin.

Door het gebouw gedeeltelijk visueel te laten zweven genieten nog meer woningen van het mooie uitzicht en kan de groene long worden binnengetrokken op de site.

Wenst u zich in te schrijven voor dit project?

Wie interesse heeft in de huur van de flats met ondersteuning of de bejaardenflats, kan voor meer informatie terecht bij Karen Van Laeken, medewerker van de sociale dienst WoonAnker Waas.
Telefonisch: via 03 771 10 33 of via mail naar karen@woonankerwaas.be.

Documenten

  • Infobrochure de Brabander
    PDF icon Download (552.49 KB)